Laatste kans: Joodse cultuur in de Arabische wereld

Gepubliceerd op: donderdag 7 januari 21, 19:00

In de Arabische wereld van de negentiende en vroeg-twintigste eeuw vonden grote politieke en culturele veranderingen plaats. Ook regionale intellectuele en culturele hervormingsbewegingen kwamen op. Joden in het grote Ottomaanse rijk kregen er evenzeer mee te maken.

In de Zoom-lezing Joodse cultuur in de moderne Arabische wereld vertelt arabiste Lucia Admiraal op dinsdag 12 januari om 19.30 uur over deze Nahda ('ontwaken') en hoe die zich verhield tot het Europese kolonialisme en het opkomend nationalisme in de regio. Was de Nahda van invloed op de perspectieven van Joodse intellectuelen in Egypte, Libanon, Irak en Palestina? En wat betekende die voor de relaties tussen Joden en niet-Joden en tussen Joden onderling?

Meld je aan voor Joodse cultuur in de moderne Arabische wereld op onze website. Na ontvangst van je registratie krijg je de inloggegevens voor de Zoomlezing per mail toegestuurd.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.