Zoomlezing: Seksualiteit en religie

vrijdag 31 juli 20

Anne-Maria van Hilst (1988) specialiseerde zich na haar studie geschiedenis en Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam in 'Tznioet en seksualiteit bij Joodse vrouwen' en schreef daarover haar doctoraalscriptie.

In de Zoomlezing Seksualiteit en religie op dinsdag 4 augustus om 20.00 uur spreekt ze over seksualiteit, een belangrijk thema in een mensenleven.
Verbinding, plezier (hopelijk) en nieuw leven, het hoort allemaal bij seks, en toch is het voor velen, en zeker voor mensen met een religieuze achtergrond, een onderwerp dat bij voorkeur wordt vermeden. Maar waarom en is dat altijd zo geweest? En wat zeggen de Joodse teksten eigenlijk over seksualiteit? Is er een verschil te ontdekken tussen de teksten van Tanach, Talmoed en daarna? Speelt traditie een rol in de beleving? En hoe kun je op dit gebied meer wederzijds begrip laten ontstaan tussen Joden en niet-Joden?

Schrijf je in op onze website. Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je per mail een Zoomcode en -inlog.
Daar kun je ook het vlog zien dat Anna-Maria opnam als introductie tot haar lezing.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.