inloggen
×

Mijn Crescas

Inloggen met gebruikersnaam & wachtwoord


Zonder wachtwoord snel inloggen?

Seksualiteit en religie

cursusnummer
8073
datum
1x op dinsdag
4 augustus 2020
tijd
20:00-20:45
kosten
€ 7,50
Seksualiteit is een centraal thema in het leven. Het kan zorgen voor nieuw leven, voor meer verbinding met je partner en hopelijk voor plezier. Toch is het voor veel mensen een taboeonderwerp. Zeker voor mensen met een religieuze achtergrond. Is dit altijd zo geweest? En wat zeggen de Joodse teksten eigenlijk over seksualiteit? Is er een verschil te ontdekken tussen verschillende teksten (Tanach, Talmoed en latere teksten) en welke rol speelt traditie in de beleving? Hoe kan het thema van seksualiteit zorgen voor meer wederzijds begrip met niet-Joodse groepen? 

Anne-Maria schreef haar doctoraal scriptie over het thema seksualiteit. De lezing begint met een presentatie met daarna tijd voor vragen, discussie en gesprek.


Anne-Maria van Hilst (1988), geboren in Amsterdam, studeerde geschiedenis en Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in 'tznioet en seksualiteit bij Joodse vrouwen'. Tijdens en na haar studie werd ze actief in het interreligieuze veld. Zij geeft lezingen en gastlessen bij diverse geloofsgemeenschappen en ze organiseert interreligieuze bijeenkomsten. Van 2017 tot eind 2019 was Anne-Maria hoofd onderwijs bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.

docent: Anne-Maria van Hilst


Disclaimer
Indien het aantal deelnemers het aantal beschikbare plaatsen dreigt te overschrijden, zal hiervan melding worden gedaan. Er wordt dan geen aanmelding meer geaccepteerd.
Als er niet direct plaats is in de door u gewenste cursus (vol, of geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen) dan krijgt u daar uiteraard ook bericht van. We informeren u dan ook over een eventuele mogelijke andere cursus of datum/tijdstip.

×

Snel inschrijven

Seksualiteit en religie

n.v.t.

← Snel & eenvoudigGeavanceerd inschrijven

Wilt u voor meerdere personen of meerdere cursussen tegelijk inschrijven?

Cursussen met hetzelfde thema 'Cultuur'