HOME

Voorstellingen van het dansgezelschap Conny Janssen Danst

Gepubliceerd op: 25 november 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Dansgezelschap Conny Janssen Danst brengt HOME terug op de planken: een remake van de succesvolle dansvoorstelling uit 2017 over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling zelfs actueler dan ooit.

HOME draait om de vraag wat ‘thuis’ betekent. Het is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een sense of belonging? Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers – jonge talenten en bekende gezichten onder wie de Israëlische Adi Amit – werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek gecomponeerd door soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos, tijdens de voorstelling uitgevoerd door Maarten Vos of Karel Bredenhorst.

Choreograaf Conny Janssen zegt zelf over de voorstelling: “Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.”

HOME gaat op donderdag 2 december (opnieuw) in première in Rotterdam. Daarna toert de voorstelling tot eind maart 2022 langs theaters in heel Nederland. Kijk voor exacte data, locaties en tijden op de website.

Type:
dans
Wie:
Conny Janssen Danst
Waar:
TR Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Wanneer:
donderdag 2 december 2021 - zondag 5 december 2021
Tijd:
20.00 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.