Jew-ish

A Cookbook Reinvented Recipes from a Modern Mensch

Gepubliceerd op: 19 augustus 2021

Jew-ish
A Cookbook Reinvented Recipes from a Modern Mensch

Jake Cohen

Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company: Boston, MA, 2021
Aantal blz.: 272
ISBN: 9780358353980

Ook als e-book verkrijgbaar


Stel je voor: alles wat je op een 'everything bagel' vindt in een galette van bladerdeeg, latkes die knalgeel zijn gekleurd met saffraan voor een Perzische variant van het bekende aardappelpannenkoekje, en geweldige hybride zoete zaken als Macaroon Brownies en Pumpkin Spice Babka! Jake's versie van klassiekers als de perfecte challe, klapstuk met geroosterde tomaten, tsjolent met runderspareribs en Irakese soep met kibbeh, tot nieuwlichterij als Cacio e Pepe rugelach, sabich sandwiches van bagel en tiramisu met matse, je vindt het allemaal in Jew-ish. Het boek is is een briljante verzameling heerlijke recepten maar het is ook veel meer dan dat. Jake maakt de oude tradities passend voor onze tijd, waardoor alles wat hij kookt de rijke culinaire Joodse geschiedenis tot leven wekt. Schaar je rond de tafel, waar je roots ook liggen, en maak nieuwe herinneringen met familie, vrienden en geliefden.

Jake Cohen is, in zijn eigen woorden, "een aardige Joodse jongen uit NYC." Hij werkte voor de culinaire bladen Saveur en Tasting Table, was restaurantcriticus van Time Out New York en hoofdredacteur van Feedfeed. In Jew-ish, zijn eerste boek, verklaart hij zijn liefde voor modern Joods koken en bakken. Hij is actief op diverse media, waaronder Food Network Kitchen, Food52 en Food & Wine en zet challah-vlechtvideo's en recepten op Instagram (@jakecohen. Jake woont in New York City met zijn man Alex Shapiro.
Leuk om te lezen: Jake Cohen embraces the ‘ish’ in Jewish.
Jake heeft zijn eigen website: https://www.wakeandjake.com.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.