Joods worden, kan dat eigenlijk wel? En hoe dan?

Loading...
Datum
dinsdag 6 februari '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.

Terwijl vrijwel alle religies hun uiterste best doen om ongelovigen of anders gelovenden ervan te overtuigen zich bij hen aan te sluiten, vormen Joden de grote uitzondering. Joods worden (uitkomen) doe je niet zomaar.

Sterker, het is een moeilijk proces waarin je flink wordt ontmoedigd. Het jodendom behelst dan ook veel meer dan een geloof; het is een levenswijze met naast religieuze, ook veel culturele aspecten.

Joods worden vergt doorzettingsvermogen, vraagt het doorlopend vergaren van kennis, maar is pas echt succesvol wanneer je fysiek en vooral ook mentaal actief deel uitmaakt van de Joodse gemeenschap.

Ondanks al deze barrières willen jaarlijks toch heel wat mensen deze stap zetten uit overtuiging, vanwege historische familiebanden of omdat hun (beoogd) partner Joods is.

Rabbijn Joram Rookmaaker van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam zal ons in het gebouw van de LJG Amsterdam meenemen in de vele aspecten van het uitkomen en de vraag beantwoorden of je eigenlijk wel Joods kan worden en zo ja, wat dat betekent.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.