Het volk van het lied: Van Thora naar theater

Loading...
Datum
zondag 14 januari '24
Tijd
10:30 - 11:30
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 7,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Joodse immigranten uit Rusland verweefden in Amerika aan het begin van de twintigste eeuw alle vormen van hun religieuze- en traditionele muziekcultuur in jazz en populaire liedjes.

In de tweede helft van de jaren dertig creëerden liedjesschrijvers hieruit een specifieke Joodse muziekstijl die de popmuziek en jazz zou veranderen. Muziekwetenschapper Niels Falch vertelt in zijn lezing over deze karakteristieke Joodse muziekstijl en laat natuurlijk veel muziek horen.

Niels maakte kennis met ir. Jaap Sajet (1933-2015) na afloop van een sjabbatdienst in de Raw Aron Schuster Synagoge (RAS). Amper twee weken daarna komt hij Jaap Sajet weer tegen. Over die bijzondere ontmoetingen zal Niels ook in zijn lezing vertellen.

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland
Het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland is opgericht in 1919 in navolging van soortgelijke genootschappen in het buitenland, die voortkwamen uit de traditie van de Wissenschaft des Judentums. Van oudsher organiseert het genootschap lezingen waarin joodse wetenschap in de ruime zin van het woord centraal staat. Er worden lezingen gehouden over joodse cultuur, religie, geschiedenis, literatuur, medische onderwerpen, fysica, filosofie, muziek, of een combinatie daarvan. Het genootschap organiseert 6 à 7 lezingen per jaar. Deze worden altijd op zondag gehouden. De contributie bedraagt € 25 per jaar.

meer informatie: genootschapjoodsewetenschap.nl
Logo samenwerking 'Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland'

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.