Een gesprek over de serie De Joodse Raad

Loading...
Data
Tijd
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

In de vijfdelige dramaserie De Joodse Raad worden de onvoorstelbare dilemma’s waar de Duitse overheerser de Joodse gemeenschap voor stelt in beeld gebracht.

Uit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de jaren 40-45 zoveel Joden afgevoerd als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom werkten de Nederlandse autoriteiten en de leden van de Joodse Raad zo netjes mee aan dit verschrikkelijke project. En hoe wist de Duitse bezetter Nederlandse Joden zover te krijgen?

Deze serie roept veel emoties op. Daarom willen we hierover in gesprek met de makers en enkele betrokkenen. Producent Alain de Levita, schrijver en journalist Hans Knoop die een boek schreef over de Joodse Raad en oud-politicus Rob Oudkerk, kleinkind van de voorzitter van de Joodse Raad, David Cohen.

Voor deze avond is nog geen datum bekend. Deze wordt op een later moment in onze nieuwbrief bekend gemaakt en zal dan ook hier te vinden zijn.

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.