Crescas Leiderschapscursus voor jong volwassenen tot 40 jaar

Wie ben ik? En hoe draag ik bij aan de wereld om mij heen?

Loading...
Data
4x op woensdag:
18 oktober '23
1 en 22 november '23
20 december '23
Tijd
17:30 - 21:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 50,00
Deze cursus kost 1250 maar door een grote subsidie kunnen we deze eenmalig aanbieden voor 50 euro (kosten drankjes en hapjes)
Deze cursus is voor jongeren met Joodse affiniteit, tot 40 jaar
Inschrijven voor deze editie is helaas niet meer / nog niet mogelijk.
Wachtlijst / belangstelling doorgeven

Geef betekenis aan jezelf en je omgeving met deze persoonlijke ontwikkelingscursus!
Tijdens deze cursus gaan we samen op zoek naar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten, de relatie met jouw Joodse achtergrond, en hoe je dit alles in kan zetten om jouw dromen te realiseren en bij te dragen aan de wereld om je heen. De focus van de cursus ligt op de ontwikkeling van jou als persoon: wat geeft jou energie in het leven, waar loop je tegenaan, en wat wil je ontwikkelen? Bovendien besteden we ook aandacht aan hoe je jouw kwaliteiten in kan zetten om betekenis te geven aan de wereld om je heen en Joods Nederland. Je leert nieuwe mensen kennen en vergroot je netwerk. Na het volgen van deze cursus heb je concrete tools om je verder te ontwikkelen, weet je welke rol jouw Joodse achtergrond speelt om verder te groeien in het leven, heb je inzicht in je lange termijn doelen en dromen en heb je een concreet actieplan hoe daar te komen.

Sessie 1: Wat zijn jouw kwaliteiten en prioriteiten?
We beginnen deze eerste sessie met kennis met elkaar te maken. Via het delen van verhalen zal je inzicht ontwikkelen in je eigen kwaliteiten. Bovendien besteden we aandacht aan jullie Joodse achtergrond, en welke rol die in jullie leven speelt. Ook zullen we jullie ontwikkelpunten in kaart brengen. In het tweede deel van de sessie zullen we nader ingaan op work-life balance en stress. Vervolgens gaan we een activiteitenoverzicht maken en leren jullie een praktische methode om prioriteiten te stellen.

Sessie 2: Hoe communiceer jij met jezelf en de wereld om je heen?
Tijdens deze tweede sessie staat communicatie centraal. We beginnen met inzicht krijgen in jullie ‘drivers’ in het leven, waar deze drivers vandaan komen, welke rol jullie Joodse achtergrond hierbij speelt, en hoe ze jullie communicatie beïnvloeden. Ook brengen we in kaart wat jou energie geeft in het leven, en wat energie kost. Vervolgens gaan we nader in op het onderwerp ‘feedback geven en ontvangen’ en zullen we aan de hand van verschillende interactieve oefeningen ervaren hoe het is om zowel iemand aan te spreken als complimenten te ontvangen.

Sessie 3: Hoe zien jouw doelen en dromen eruit?
Tijdens de derde sessie zullen we lange termijn doelen en dromen gaan visualiseren. Jullie helpen elkaar doelen en dromen concreter te maken door samen stappen te formuleren. Bovendien gaan we eventuele barrières identificeren die de doelen en dromen kunnen belemmeren. Dit doen we op een interactieve en dynamische manier.
Nu we onze lange termijn doelen en dromen helder hebben, is de volgende stap om ‘nee’ te zeggen tegen zaken die geen prioriteit hebben. Daarom leer ik jullie tijdens het tweede deel van deze sessie hoe je ‘nee’ kan zeggen met behoud van een goede relatie. Dit doen we met behulp van het naspelen van eigen ingebrachte lastige situaties.

Sessie 4: Tijd voor actie!
Tijdens de vierde en laatste sessie beginnen we met een aantal oefeningen over netwerken: wat is netwerken en hoe doe je dat? Wat zijn de verschillen tussen online en offline netwerken? En hoe zou je door gebruik van jouw netwerk van betekenis kunnen zijn voor de wereld om je heen en Joods Nederland? Naar aanleiding van jouw lange termijn doelen en dromen zullen we samen een stakeholderanalyse maken om jouw netwerk in kaart te brengen.
Tijdens het tweede deel van deze laatste sessie zullen jullie al het geleerde samenvatten in een persoonlijk actieplan. Ieder zal zijn/haar plan presenteren en vervolgens zullen we elkaar helpen concrete vervolgacties te formuleren.

Wachtlijst / belangstelling opgeven

De inschrijving voor deze cursus is helaas gesloten vanwege het maximale aantal deelnemers. Wil je graag op de wachtlijst staan of je belangstelling doorgeven, vul dan onderstaand formulier in. Mocht er alsnog een plekje vrijkomen zullen wij je uiteraard op de hoogte stellen. Bij veel belangstelling zullen wij extra cursus-editie's overwegen!

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.