De internationale Joodse kunstmarkt door de ogen van Emile Schrijver

Loading...
Datum
woensdag 24 januari '24
Tijd
20:00 - 22:00
Lokatie
Amsterdam
Kosten
€ 17,50

Emile Schrijver, algemeen directeur van het Joods Cultureel Kwartier en auteur, geeft inzicht in de werking van de internationale Joodse kunstmarkt.

Hij doet dat aan de hand van zijn nieuwe, 30 november verschenen literaire thriller De Firkovich-bende.
Daarin duikt hoofdpersoon Max Blitz diep onder in de wereld van de internationale handel in Joodse kunst en oude boeken. Dit keer wordt hij geconfronteerd met verraderlijk goed gemaakte vervalsingen van oude historische bronnen en probeert hij de herkomst daarvan te achterhalen.

Schrijver neemt ons mee in de werking van de internationale Joodse kunstmarkt, die gedicteerd wordt door handelaren, veilinghuizen, musea en een relatief beperkt aantal vermogende verzamelaars.
Hij zal uitleggen hoe de echtheid van objecten wordt onderzocht, hoe de soms torenhoge prijzen tot stand komen, hoe de herkomst van objecten steeds belangrijker wordt, en wat verzamelaars en musea beweegt wanneer ze in die markt actief zijn.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.