Kom je bij ons wonen?

Leesgroep Ivriet

Loading...
Data
2x op maandag:
15 en 22 januari '24
Tijd
19:30 - 21:30
Lokatie
Online
Kosten
€ 45,00
exclusief lesmateriaal

Crescas en de Vereniging Hebreeuws hebben gezamenlijk een uniek project opgezet: een vertaling van Kom je bij ons wonen? (Oorspronkelijke titel: Dira lehaskir), een klassieker van de Israëlische dichteres en schrijfster van kinderboeken Lea Goldberg (1911-1970).
Het boek verschijnt in het najaar van 2023 in een tweetalige uitgave in de serie Sifroet (verzorgd door de Vereniging ter bevordering van de kennis van Hebreeuws).

In het cursusjaar 2023-2024 gaan we de nieuwe uitgave van Kom je bij me wonen? lezen met een Leesgroep Ivriet.
Iedereen die Ivriet beheerst op het niveau van Kita Gimmel (lichtgevorderden) kan deelnemen.

Het verhaal
In een mooie vallei staat tussen de wijngaarden en akkers een toren met vijf verdiepingen. De bewoners zijn een dikke kip, een koekoek, een zwarte kat en een eekhoorn. De huurders zoeken iemand om op de vijfde verdieping te komen wonen. Wie zal de gelukkige zijn?

De voertaal tijdens de bijeenkomsten is Nederlands.

De oplettende lezer zal zijn opgevallen dat de titel Kom je bij me wonen niet de exacte vertaling is van Dira lehaskir - omdat het hier een kinderboek betreft is de letterlijke vertaling, Appartement te huur, een beetje te zakelijk. Vandaar de keus voor een gezelligere titel, een die beter past bij de geest van het verhaal.

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.