Leiderschapscursus voor jongeren

Gepubliceerd op: 29 juni 2023

In het cursusjaar 2023-2024 organiseert Crescas een Leiderschapscursus voor jongeren van 20 tot 40 jaar. Wie ben ik? En hoe draag ik bij aan de wereld om mij heen?

Tijdens deze vier bijeenkomsten gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten, de relatie met jouw Joodse achtergrond, en hoe je dit alles in kan zetten om jouw dromen te realiseren en bij te dragen aan de wereld om je heen.

Persoonlijke ontwikkeling
De focus van de cursus ligt bij persoonlijke ontwikkeling: je energie, drijfveren, eventuele obstakels en ontwikkelpunten. Daarnaast besteden we aandacht aan de manier waarop jij je kwaliteiten kunt inzetten om betekenis te geven aan de wereld om je heen en aan Joods Nederland.

In deze groep van jongeren tot veertig jaar met een Joodse affiniteit leer je nieuwe mensen kennen en werk je aan het vergroten en verbreden van je netwerk.

Doelstellingen
De vier sessies bieden een aantal concrete handvaten om die doelstellingen te bereiken. In de eerste sessie staat het ontwikkelen van je eigen kwaliteiten centraal. Met aandacht voor een gezonde balans werk-privé en een praktische methode om prioriteiten te stellen. De tweede sessie draait om communicatie. Wat drijft je en welke rol speelt jouw Joodse achtergrond daarin? Hoe spreek je iemand aan en hoe ontvang je een compliment?

De derde en vierde sessie draaien om je dromen en hoe die waar te maken zijn. Door middel van oefeningen ben je in staat die doelen en dromen concreter te maken. Daarvoor kun je gebruikmaken van een professioneel en persoonlijk netwerk. Een zogenoemde een stakeholderanalyse helpt je om zo’n netwerk in kaart te brengen.

Actieplan
Aan het slot van deze vier sessies ligt er een persoonlijk actieplan dat je voor de groep mag presenteren.

Leiderschap voor jongeren begint op 18 oktober en wordt gegeven in de avonduren van 17.30 uur tot 21.30 uur. De cursus is bedoeld voor jongeren tot veertig jaar met een Joodse affiniteit. Dankzij een grote subsidie kan Crescas deze cursus aanbieden voor 50 euro.

Kijk voor meer informatie op de Crescas-website. Je kunt je nu al inschrijven.

Beeld: via Freepik

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.