Kort nieuws van heinde en ver

Onze wekelijkse knipseldienst met min of meer recente of opmerkelijke berichten uit binnen- maar vooral buitenlandse media.

Gepubliceerd op: 30 september 2021

To boldly go where no one has gone before

Voor velen is het jeugdsentiment, de televisieserie Star Trek. Seizoenen lang speelde de Canadees-Joodse acteur William Shatner de rol van gezagvoerder James Kirk, die met zijn ruimteschip de Starship Enterprise van sterrenstelsel naar sterrenstelsel reisde. Shatner, inmiddels negentig jaar oud, staat nu op de lijst om, vijftig jaar na de serie, echt de ruimte in te gaan.

Dat gaat volgende maand gebeuren op het Blue Origin ruimteraket van Jeff Bezos. Shatner is dan een van de oudste passagiers die de overgang van de aardse atmosfeer en de ruimte zal bereiken.

Cabaret Kwatsch

David Simon & Menno van der Reis (beter bekend als Cabaret Kwatsch), melden met veel vreugde dat Kwatsch weer live gaat optreden. Dat gebeurt twee maal, op zondagavond 24 en 31 oktober a.s. in de Bibliotheek van Amstelveen, telkens om 19.30 uur (= aanvang voorstelling). De eindtijd ligt rond 21.00 uur. De entreeprijs is €18,- p.p. inclusief een kopje koffie of thee. De voorstelling vindt plaats in de bibliotheek en heet daarom dan ook Kwatsch in de Bieb.
 
De bibliotheek bevindt zich in het Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, Stadsplein 102, Amstelveen.
 
Reserveren voor de nieuwe voorstelling van Kwatsch kan alléén via email: mvdreis@xs4all.nl
Stuur een mail naar het emailadres, waarin je duidelijk vermeldt of je 24 of 31 oktober wilt komen, plus het aantal gewenste kaarten. Daarna ontvang je een mailtje hoe je de kaarten kunt betalen, middels digitaal bankieren; bij de ingang van de bibliotheek zal géén kassa zijn.
 
Nog even dit: de afgelopen jaren hebben wij ervaren dat de voorstellingen van Kwatsch in no time zijn uitverkocht. Daar zijn we best wel trots op, want we hoeven in feite nooit met zware pr-middelen onze voorstelling te promoten. Wacht dus niet te lang met reserveren.

Type:
theater
Wie:
Cabaret Kwatsch
Waar:
Bibliotheek Amstelveen, Stadsplein 102, Amstelveen
Wanneer:
op zondag 24 en zondag 31 oktober 2021
Tijd:
19.30 uur

Israëlische en Marokkaanse universiteiten gaan samenwerken

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem en de Ben Gurion Universiteit van de Negev ondertekenden eerder deze week een historische samenwerkingsovereenkomst met de Mohammed VI Polytechnische Universiteit van Marokko (UM6P).

De samenwerking tussen de instellingen zal gericht zijn op duurzaamheidskwesties zoals landbouw, water, energie en ecologisch herstel. Met name de Ben Gurion Universiteit van de Negev en Mohammed VI Polytechnische Universiteit hebben veel met elkaar gemeen, gezien hun focus op duurzaamheid en klimaatverandering.

BGU consolideerde onlangs vijftig jaar onderzoek in de School of Sustainability and Climate Change en UM6P heeft van dit onderwerp een topprioriteit gemaakt in onderzoek- en onderwijsprogramma’s van het Green Tech Institute, dat vorig jaar werd geopend.

Israël en Marokko normaliseerden in 2020 de diplomatieke betrekkingen als onderdeel van de Abraham-akkoorden.

bron: Joods.nl
Illustratie: Mohammed VI Polytechnische Universiteit van Marokko. Foto YouTube.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.