Boek: The Marriage Box

Gepubliceerd op: 11 mei 2023

The Marriage Box

Corie Adjmi

Berkeley, CA: She Writes Press, inc., 2023
Aantal blz.: 288
ISBN: 9781647420796

Ook als e-book verkrijgbaar

Casey Cohen is een Syrisch meisje van Joodse afkomst dat als zestienjarige van New York naar New Orleans verhuist. Daar krijgt ze verkeerde vrienden en komt in de problemen. Haar ouders zetten haar hele wereld op zijn kop door te besluiten terug te keren naar hun wortels, de orthodoxe Syrisch-Joodse gemeenschap in Brooklyn.

Voor Casey is het een vreemde wereld waar ze in terechtkomt, met mannen die dagelijks bidden en God danken dat ze geen vrouw zijn en bizarre feestjes in het Museum of Natural History. En dan is er The Marriage Box, een plek waar tienermeisjes zichzelf laten zien aan potentiële echtgenoten. Aanvankelijk is Casey verbijsterd, maar als ze Michael ontmoet is ze helemaal 'om'.

Op haar achttiende trouwt ze met hem, in de vaste overtuiging dat ze bij hem liefde en een thuis zal vinden. Ze denkt ook dat de aanpassing aan de Syrische gewoonten haar geen moeite zal kosten. Maar ze begint te twijfelen als ze ontdekt dat Michael niet wil dat ze gaat studeren. In plaats daarvan wil haar kersverse echtgenoot dat zij een baby krijgt.

Zal Casey deze twee tegengestelde werelden bij elkaar weten te brengen, of zal ze een ervan moeten achterlaten?

The Marriage Box is alleen in het Engels verkrijgbaar en is verschenen bij uitgeverij She Writes Press.

Paperback: € 18,99, E-book: € 9,77.

Corie Adjmi (1982) groeide op in New Orleans. Ze begon met schrijven toen ze eind dertig was, en haar bekroonde fictie en persoonlijke essays zijn sindsdien verschenen in tal van toonaangevende periodieken. Haar debuut Life and Other Shortcomings verscheen in 2020. Als ze niet schrijft, doet Adjmi vrijwilligerswerk, kookt, tekent, fietst en wandelt. Zij en haar man hebben vijf kinderen en een aantal kleinkinderen. Ze woont en werkt in New York City. The Marriage Box is haar tweede boek.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.