Otherwise Occupied

Een serie podcasts met bijzondere verhalen, van mensen die wonen tussen de Middellandse Zee en de Jordaan

Gepubliceerd op: 24 maart 2022

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Met de podcast Otherwise Occupied heeft journalist Ami Kaufman maar één doel: praten met iedereen die in het gebied tussen de Middellandse Zee en de rivier de Jordaan woont, op zoek naar de meest bijzondere verhalen. Dat komt er in de praktijk dus op neer dat hij zowel met Israëli’s en Palestijnen in gesprek gaat - met Joden, moslims, christenen en agnosten. 

Toen de podcast online kwam kreeg Kaufman aanvankelijk geregeld de vraag waarom hij zich aan dit - niet geheel oncontroversiële - project waagde. De voormalige journalist van het prominente Israëlische financiële dagblad Calcalist hoefde daar niet lang over na te denken. Hij wil (persoonlijke) verhalen horen van iedereen - ongeacht religie, etniciteit, geslacht of seksuele geaardheid. Juist ook van diegenen waarmee hij niet dagelijks in aanraking komt. Hij wil begrijpen wat deze mensen drijft, hoe ze hun opvattingen hebben gevormd, hoe ze de toekomst voor zich zien. Kaufmans diepste wens is dat dergelijke verhalen en ontmoetingen vooroordelen kunnen ontkrachten en Israëli’s en Palestijnen nader tot elkaar kunnen brengen. 

De eerste serie, bestaande uit zestien afleveringen, staat inmiddels volledig online. Kaufman hield zich aan zijn voornemen en interviewde inderdaad mensen met allerlei verschillende meningen en achtergronden. Zo wijdde hij een aflevering aan de rechtse Jerusalem Post-columnist Ruthie Blum en een andere aflevering aan Zehava Galon, een van Israëls bekendste voormalige links-politieke leiders.

Type:
podcast
Wie:
Otherwise Occupied
Waar:
online
Wanneer:
maandag 6 december 2021

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.