Arthur Rubinstein International Piano Master Competition

Gepubliceerd op: 8 april 2021

Jurylid Menachem Pressler

Deelnemer Daniel Borovitzky

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Arthur Rubinstein International Piano Master Competition werd voor het eerst gehouden in 1974 op initiatief van Jan Jacob Bistritzky, een goede vriend van pianist Arthur Rubinstein zelf, en wordt sindsdien elke drie jaar georganiseerd. De wedstrijd is bedoeld als springplank voor jonge, getalenteerde aspirant pianisten. Veel wereldberoemde pianisten begonnen hier hun carrière, onder wie Thomas Duis, Kirill Gerstein en Roman Rabinovich.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de 16de editie van de competitie in het voorjaar van 2020 zou plaatsvinden, maar door de coronapandemie werd die afgelast. Met behulp van moderne technologie vindt het festival dit jaar alsnog plaats in een digitale omgeving, onder leiding van artistiek directeur en pianist Ariel Cohen,

Aan deze bijzondere editie doen jonge talenten van over de hele wereld mee, onder wie drie uit Israël: Daniel Borovitzky, Fang Bentov Motti en Lanyi Ariel.

De eerste twee rondes zullen worden opgenomen in vijf verschillende concertzalen in Beijing, Londen en New York. Deze optredens worden live uitgezonden via de website van de Arthur Rubinstein International Piano Master Competition tussen 31 maart en 10 april. De finale wordt uitgezonden vanuit Tel Aviv tussen 29 april en 3 mei, met tussendoor concerten van het Israel Camerata Jerusalem, en het Israel Philharmonic Orchestra. De jury bestaat onder anderen uit: Arie Vardi, Yefim Bronfman en Menahem Pressler, en alle deelnemers worden verzocht een compositie te spelen van de Israëlische componisten Yoram Meyouhas, Alon Nechushtan of Sergiu Natra.

Voor €10,- heb je toegang tot het gehele digitale festival.

Type:
muziek
Wie:
Arthur Rubinstein International Piano Master Competition
Waar:
Online
Wanneer:
woensdag 31 maart 2021 - maandag 3 mei 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.