Nu online terug te kijken: Eén tekst - Drie Invalshoeken

Een uniek Talmoedisch debat!

Gepubliceerd op: 20 oktober 2021

Op 30 mei 2021 heeft Crescas het evenement 'één tekst - drie invalshoeken' via Zoom georganiseerd.

Hoogleraar Hebreeuws en Joodse studies Irene Zwiep en de rabbijnen Joram Rookmaaker (liberaal) en Wim van Dijk (orthodox) ontmoeten elkaar voor een uniek debat over een tekst uit de Talmoed. Ieder van hen bekijkt de tekst vanuit de eigen invalshoek, wat ongetwijfeld zal leiden tot een spannende en boeiende discussie. Leo Mock leidt het debat in goede banen.

De tekst waarover het illustere drietal zich zal buigen is kort: "Zij is niet in de hemel" (waarbij met 'zij' de Tora wordt bedoeld). Voor wie al thuis is in de Talmoed: je vindt deze woorden in het traktaat Bava Metzia 59a-b. De tekst is hieronder te downloaden.

Type:
lezing
Wie:
Crescas
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 30 mei 2021
Tijd:
15.00 - 17.00 uur
Item in samenwerking met Maror.

Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland (Maror) beheert de Maror-gelden van private partijen (banken, beurs, verzekeraars) die bestemd zijn voor collectieve doelen binnen de Joodse gemeenschap in Nederland en verstrekt daaruit subsidies.



meer informatie: maror.nl
Logo samenwerking 'Maror'
Bava Metzia 59a b een tekst drie invalshoeken

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.