Lezing: Voedsel voor een groeiende wereldbevolking

Gepubliceerd op: 15 juni 2023

Op zondag 2 juli organiseert het JNF een FoodTech Event over voedselvraagstukken. Dr. Ofir Benjamin van het Tel-Hai College geeft de keynote-lezing over de ontwikkelingen van in de voedseltechnologie.

De lezing vindt plaats in het kader van een FoodTech Event, georganiseerd door het Joods Nationaal Fonds (JNF). De belangrijkste vraag tijdens dit evenement is hoe een wereldbevolking van ruim negen miljard mensen te voeden, met alle problemen rond klimaat en stikstof.

De regio Galilea is in de loop der jaren uitgegroeid tot de Food Valley van Israël. Hier bundelen universiteiten, de voedingsindustrie en FoodTech-ondernemers hun kennis en ervaring om oplossingen te vinden voor wereldwijde voedselvraagstukken. Dr. Benjamin doet aan het Tel-Hai College in Galilea onder meer onderzoek naar alternatieve eiwitten en het tegengaan van voedselverspilling.

De JNF FoodTech Experience vindt plaats op 2 juli in Amsterdam. De voertaal van dit evenement is Engels.
Entree: 12,50 euro. Aanvang: 20.00 uur.
Na aanmelding ontvang je meer informatie over de locatie.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.