Herdenking: In de voetsporen van de Stille Slag

Documentaire en wandeling Arnhem

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023

Op zaterdag 2 september 2023 wordt in Arnhem de documentaire ‘Ik heb geluk gehad’ vertoond, een film over Arnhemse Joodse onderduikkinderen. Aansluitend is er een wandeling langs het verdwenen Joods verleden van de stad.

Een gelukkige jeugd verandert in de nachtmerrie van de Duitse bezetting. In de documentaire Ik heb geluk gehad kijken Arnhemse Joodse onderduikkinderen, nu op leeftijd, terug op deze indringende periode. Documentairemaker Jos Vecht en oud-docent geschiedenis Peter Jetten geven een korte inleiding op de documentaire.

Joods Arnhem
Aansluitend volgt een wandeling door het centrum langs het zichtbare en onzichtbare Joods verleden van Arnhem. Aan de hand van foto’s wordt duidelijk wat er is verdwenen. De wandeling is geïnspireerd op het boek De stille slag, Joodse Arnhemmers, 1933-1945 van Margo Klijn. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Na afloop is er bij het monument gelegenheid tot napraten.

De documentaire duurt dertig minuten en de wandeling ongeveer een uur. De activiteit begint in Erfgoedcentrum Rozet en eindigt bij het Joods monument op het Kerkplein.

Locatie: Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16, Arnhem. Kijk op de website van het Erfgoedcentrum voor het volledige programma. Hier kun je je ook aanmelden.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.