Bij de presentatie van ons cursusprogramma 2022-2023

Een welkomstwoord van Crescasdirecteur Diklah Zohar

Gepubliceerd op: 18 augustus 2022

Na twee jaar waarin we bijna alle cursussen online aanboden, gaan er in het seizoen 2022-2023 weer heel veel live. De cursussen die je via internet kunt volgen, verdwijnen niet uit ons programma: iedereen in de mediene of zelfs buiten Nederland zal ze kunnen blijven volgen.

Levenskunst is het thema van het cursusjaar 2022-2023. Je vindt het terug in cursussen en workshops die niet eerder bij Crescas werden aangeboden, zoals mindfulness, empowerment en de in Israël ontwikkelde zelfverdedigingsmethode krav maga: het is leren en beleven in de zuiverste vorm!

Daags na de Hoge Feestdagen hebben we het openingsevenement gepland: een gesprek tussen Sonja Barend, de koningin van de talkshow, en schrijfster en journalist Ronit Palache.
Joodse filosofie, literatuur en geschiedenis krijgen in het cursusaanbod volop aandacht. Daarnaast vind je een aantal cursussen die laagdrempeliger en toegankelijker zijn voor een breder publiek, zoals Jodendom voor dummies en een drietal bezoeken aan Amsterdamse synagoges.

Sinds het samenvoegen van het Joods Studiecentrum Leiden en Crescas is het aantal taalcursussen zodanig uitgebreid dat we nu kunnen spreken van een volwaardig taleninstituut. Op onze website heeft het Crescas Taleninstituut een vaste plek gekregen.

Ook dit jaar heeft Crescas samenwerking gezocht met verwante organisaties. Samen met de Vereniging Hebreeuws hebben we een vertaalproject opgezet en met Joods Maatschappelijk Werk organiseren we een boekenfestival en een aantal museumwandelingen. Ook de onverminderd populaire serie lezingen in samenwerking met het Genootschap voor de Joodse Wetenschap in Nederland wordt voortgezet.

In 2023 bestaat Crescas 24 jaar. Dat is nog nét geen jubileum, maar wel een mooie aanleiding om deze mijlpaal te vieren met een feestelijk concert!

Elders in deze nieuwsbrief vind je veel meer informatie over het nieuwe cursusseizoen.

Tot ziens, online of live!

Diklah Zohar

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.