Laatste kans: Bijbels Hebreeuws licht gevorderden

Met de verworven basiskennis lees je al een echte Bijbelse tekst!

Gepubliceerd op: 14 oktober 2022

Bijbels Hebreeuws, de taal die pakweg 3000 jaar geleden werd gesproken in Erets Jisraeel vormt de basis voor het Ivriet, de taal die sinds het einde van de negentiende eeuw in het latere Israël wordt gesproken. Bijbels Hebreeuws werd in de loop der tijd steeds minder als spreektaal gebruikt en werd geleidelijk een dode taal, die alleen nog voor Bijbelstudie, literatuur en liturgie werd gebruikt. Het Aramees was eeuwenlang in het hele Midden-Oosten de 'lingua franca'.

Het Ivriet en Bijbels Hebreeuws zijn zeer nauw aan elkaar verwant, maar er zijn wel degelijk verschillen in zinsbouw, uitspraak, grammatica en syntaxis. En ook al zul je het Bijbels Hebreeuws niet spreken, je kunt deze dode taal voor jezelf toch tot leven wekken!

Als je de cursus Bijbels Hebreeuws Beginners hebt afgerond kun je verder met Bijbels Hebreeuws Lichtgevorderden. Met alles wat je nu al weet ga je verder met het boek Ruth waarmee je in Bijbels Hebreeuws voor Beginners was begonnen en leert docent Hannah Neudecker je steeds meer over de taal.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.