Guy Salomon Group: Unfollow The Leader

Gepubliceerd op: 21 januari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De concertzalen zijn voorlopig dicht. Dat is vervelend voor muziekliefhebbers, maar gelukkig hebben veel muzikanten, zalen en concertorganisatoren de laatste maanden verschillende alternatieven bedacht. Zo ook het Bimhuis. De jazztempel in Amsterdam heeft een radio- en videokanaal geopend waarop eerder opgenomen concerten terug te beluisteren en bekijken zijn. De komende weken raden we steeds een onlineconcert aan van (een) bijzondere Israëlische jazz artiest(en). Vorige week waren dat de oude vrienden Avishai Cohen en Yonathan Avishai. Nu is het de beurt aan de Guy Salomon Group.

De Guy Salamon Group, onder leiding van de gelijknamige Israëlische drummer, werd opgericht in 2018 en heeft in korte tijd een belangrijke plek ingenomen binnen de Nederlandse jazzscene, met optredens op festivals als InJazz, So What’s Next en Jazzfest Amsterdam. Invloeden en stijlen van over de hele wereld worden door het octet vermengd, met twee trompettisten en twee saxofonisten in de frontlinie.
De Guy Salamon Group werd onlangs gevolgd voor de documentaire Red Light Solo (de trailer is te zien op YouTube).
Afgelopen najaar verscheen hun debuutalbum Unfollow The Leader. Het release concert kunt u terugkijken via Bimhuis TV.Type:
muziek
Wie:
Bimhuis TV
Waar:
Online
Wanneer:
donderdag 21 januari 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.