Dag van het Hebreeuws: ode aan Lea Goldberg

Gepubliceerd op: 26 januari 2023

De Stichting Sjoege en Studievereniging Sechel van de Universiteit van Amsterdam organiseren op 2 februari de Dag van het Hebreeuws.

Het thema van dit jaar is een ode aan het leven en werk van Lea Goldberg. Haar gedichten vallen op door de vaak weemoedige thema's, zoals verbroken relaties en ouderdom. Na een carrière in het culturele leven van Israël, kreeg zij in 1954 een aanstelling als hoogleraar Literatuur aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

Tijdens de Dag van het Hebreeuws zijn er verschillende workshops over Hebreeuwse poëzie. Literatuurwetenschapper Orel Sharp van de Ben Gurion University of the Negev houdt een lezing over Lea Goldberg.

Locatie: Universiteit van Amsterdam, PC Hoofthuis, Spuistraat 134, Amsterdam. (Lokaal 1.05)
Datum: 2 februari 2023 van 19.00-21.00 uur. Er zijn hapjes en drankjes
De entree is gratis, maar een bijdrage wordt gewaardeerd

Heb je de smaak te pakken? In het voorjaar van 2023 verschijnt Kom je bij ons wonen? (Oorspronkelijke titel: Dira lehaskir). De Nederlandse vertaling van deze klassieker is een uniek project van Crescas en de Vereniging Hebreeuws. Het boek is een tweetalige uitgave met zowel de oorspronkelijke tekst als de Nederlandse vertaling. In de leesgroep Ivriet van Crescas krijg je de mogelijkheid om Kom je bij ons wonen? samen met anderen te lezen.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.