Anne Frank en Ik

Boek over leven en oorlog

Gepubliceerd op: 7 oktober 2021

Anne Frank en ik
Boek over leven en oorlog

Gulnar Hajou

Amsterdam: Bright Fingers / Pages Publishing House, 2021
Aantal blz.: 52
ISBN: 9789933915933

"Het idee voor dit boek ontstond in het huis van Anne Frank aan het Merwedeplein, waar ik negen maanden verbleef op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds. Ik las daar voor het eerst het dagboek van Anne Frank en was getroffen door de overeenkomsten in onze ervaring met oorlog: de beproevingen, angst en wanhoop die we hebben doorstaan -  Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog en ik gedurende de oorlog in Syrië. Er zit veel tijd tussen die twee gebeurtenissen, maar het afschrikwekkende gezicht van oorlog is altijd en overal hetzelfde."

Te koop via deze link.

Gulnar Hajou werd geboren in Damascus in 1977. Ze studeerde af aan de Damascus University, Faculty of Fine Arts, Department of Painting in 1998. Sinds is ze 2004 werkzaam als schrijver en illustrator van kinderliteratuur en publiceerde ze meer dan twintig kinderboeken. Haar werk werd bekroond met verschillende prijzen. 1. Anna Lindh Foundation Award in 2009 voor de tweedelige boekenserie Als ik boos ben en Als ik verdrietig ben. 2. Sharjah Kinderboekenprijs 2013 voor het beste boek in de leeftijdsgroep van 6 tot 8 jaar voor het boek Mijn Zwaargewicht Ego en Ik. 3. Etsalat Kinderliteratuur Prijs 2015 voor de illustraties van het boek Noor ontsnapt uit het boek.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.