Voorbezichtiging speelfilm Golda

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023

CIDI, Israëlactie en Maccabi organiseren op woensdag 20 september 2023 een exclusieve voorvertoning van de film GOLDA in theater Tuschinski in Amsterdam. Deze biografische film is een inspirerend meesterwerk over de grande dame van de Israëlische politiek: Golda Meir.

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kipoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de hoogvlakte van Golan. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir, de 'Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden.

Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken. In deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

Golda is geregisseerd door Guy Nattiv, en Helen Mirren speelt de rol van Golda.

De kaartverkoop voor de film vindt uitsluitend online plaats, er is geen kaartverkoop aan de deur van het theater. Na afloop is er een borrel en gelegenheid tot napraten. De landelijke première is op donderdag 21 september in verschillende theaters van Pathé.

Locatie: Pathé Tuschinski Amsterdam.
Kaartjes kosten € 15,- inclusief een consumptie.
De filmvoorstelling begint om 19.00 uur, de deuren van het theater gaan open om 18.30 uur.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.