Oren

A Personal Collection of Recipes and Stories From Tel Aviv

Gepubliceerd op: 14 oktober 2022

Oren
A Personal Collection of Recipes and Stories From Tel Aviv

Oded Oren

Londen: Hardie Grant Books, 2022
Aantal blz.: 256
ISBN: 9781784884437

Tel Aviv, het moderne culturele centrum van het Midden-Oosten, is in elk opzicht een kruispunt tussen het oosten en het westen. De eenvoudigste manier om dat aan te tonen is via het eten, waarin de smaken van het Middellandse Zeegebied zich mengen met accenten uit het Midden-Oosten.

De receptuur in Oren is dan ook zeer gevarieerd: van Tamworth varkenskotelet met gekonfijte knoflook en ingelegde citroen en zeeduivel met Libische chraimesaus tot gegrilde borlottibonnen met feta uit het vat en langzaam geroosterde tomaten tot kersen met groene pepers, amandelen en verse kruiden. Alles wat chefkok Oded kookt komt voort uit zijn reizen door het Middellandse Zeegebied en de voortdurende inspiratie die hij opdoet in zijn geboorteplaats Tel Aviv.
Het boek bevat tal van zeer fraaie foto's,  en is een echte aanrader, zowel voor beginnende als ervaren keukenprins(ess)en. 

In Oren zet Oded Oren Tel Aviv in het zonnetje met eenvoudige, seizoensgebonden recepten waarin elk ingrediënt maximaal tot zijn recht komt.

Oded Oren (1976) werd geboren in Tel Aviv in een Asjkenazische familie. "Mijn moeder was een goede kok, en mijn vader was dol op uit eten gaan in restaurants. Als we bij vrienden op bezoek gingen maakte ik kennis met allerlei soorten eten." Zijn kennis van exotische smaken kreeg hij via de Marokkaanse en Irakese kindermeisjes die hem hebben opgevoed, vertelde hij in 2017 aan The Jewish Chronicle
Oren begon zijn opleiding tot chef in Israël en vervolgde die in Parijs. In 2019 opende hij zijn restaurant Oren in Londen, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.