The Orchard

Gepubliceerd op: 18 november 2020

The Orchard

Daniel Hopen

New York: Ecco/HarperCollins, 2020
Aantal blz.: 480
ISBN: 9780062974747

Ook als e-book verkrijgbaar
Scholier Aryeh - Ari - Eden woont in het ultra-orthodoxe Borough Park in Brooklyn, waar zijn leven verloopt volgens een strak ritme van studie en rituelen. Voor de gewone problemen van een jongen van 17 was geen plaats, dus als zijn ouders aankondigen dat de familie gaat verhuizen naar een chique buitenwijk van Miami (Fl), ziet Ari eindelijk een mogelijkheid om zijn leven anders in te richten. Hij komt terecht op Kol Neshama Academy, een elitaire Joodse middelbare school. Ari is verbijsterd over het gedrag van zijn klasgenoten die er, ook al volgen ze tot op zekere hoogte de Joodse tradities, een zeer losse levensstijl op na houden. Plotseling zit Ari midden in een bestaan waarin feestjes vol seks, drugs en rock&roll aan de orde van de dag zijn en de Joodse ge- en verboden wel heel losjes worden geïnterpreteerd. Centraal in het vriendengroepje staat de even raadselachtige als charismatische Evan, die op Ari een grote aantrekkingskracht uitoefent. De gebeurtenissen komen in een stroomversnelling als de geliefde schoolrabbijn de jongeren aanspoort om de grenzen van de Joodse tradities op te zoeken. Dat blijkt een gevaarlijk hellend vlak, en wat daaronder ligt, belooft weinig goed.
David Hopen groeide op in Hollywood (Fl), deed een Master's aan de Universiteit van Oxford en studeert nu aan Yale Law School. The Orchard is zijn debuutroman.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.