Jewish in Europe

Het eerste deel van een tweedelige documentaire van de Duitse zendgemachtigde Deutsche Welle

Gepubliceerd op: 5 augustus 2021

"Er is een alledaags Joods leven in Europa dat zelden wordt getoond. Debatten over politiek, het Midden-Oosten en antisemitisme overschaduwen de diversiteit van het Joodse leven. Daarom was het belangrijk voor ons om dat vast te leggen." Met die missie gingen de Zwitserse schrijver Yves Kugelmann en de Duitse filmproducent Alice Brauner, beiden Joods, op pad en maakten een reis die hen door heel Europa bracht.

In het eerste deel van deze tweedelige documentaire nemen Brauner en Kugelmann de kijker mee naar Marseille, Straatsburg, Frankfurt en Berlijn. In Straatsburg spreken zij met opperrabbijn Harold Weill over het leven in de Joodse wijk en vragen hem of hij en zijn gemeenschap zich bedreigd voelen. Alon Meyer, voorzitter van de interculturele voetbalclub Makkabi Frankfurt en voorzitter van de Joodse sportorganisatie Makkabi Duitsland, beschrijft de vijandigheid waarmee zijn team buiten het veld wordt geconfronteerd. In Berlijn ontmoeten Brauner en Kugelmann de schrijfster en toneelschrijver Sasha Marianna Salzmann.

Jewish in Europe

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.