Boek: Biografie Hans Keilson

Telkens een nieuw leven

Gepubliceerd op: 20 april 2023

Biografie Hans Keilson
Telkens een nieuw leven

Jos Versteegen

Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2023
Aantal blz.: 544
ISBN: 9789046831014

Ook als e-book verkrijgbaar

De honderdjarige Duits-Joodse auteur Hans Keilson vluchtte in de jaren dertig naar Nederland. In 2010, een jaar voor zijn dood, werd hij door The New York Times als een van de grootste schrijvers ter wereld gekwalificeerd.

In korte tijd verschenen zijn boeken in meer dan twintig landen, en opeens was hij een bestsellerauteur. In zijn belangrijkste boeken Het leven gaat verder, Komedie in mineur en In de ban van de tegenstander geeft Keilson een beeld van de roerige Weimar-periode, het gevaarlijke leven van een onderduiker en de psyche van Adolf Hitler.

Dat zijn ouders de dood vonden in Auschwitz, was zijn levenslange trauma. Deze fascinerende biografie geeft een compleet beeld van Hans Keilson: de beschadigde, hoffelijke, geestige en intelligente echtgenoot en minnaar, psychiater en psychoanalyticus, sportliefhebber en muzikant, schrijver en dichter. Hij overleed in 2011 in zijn woonplaats Hilversum.

Hans Keilson is verschenen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.
Prijs gebonden uitgave:€ 39,99, prijs E-book: € 12,99.

Jos Versteegen is dichter, docent en vertaler. Hij publiceerde zeven dichtbundels; zijn debuut werd genomineerd voor de Cees Buddingh Prijs. De sonnetten die Hans Keilson in de onderduik voor zijn grote liefde schreef, vertaalde Versteegen uit het Duits. Deze Sonnetten voor Hanna waren de opmaat voor het schrijven van deze biografie over Hans Keilson.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.