Joods in Nederland

Jong, Joods en de rol van religie

Gepubliceerd op: donderdag 8 oktober 20, 18:00

In onze moderne samenleving zijn steeds meer mensen op zoek naar vormen van zingeving. Het aantal mensen dat zich aansluit bij een religieuze organisatie neemt echter al jaren af. Hoe zit dat met het jodendom? Wat betekent het om Joods te zijn in het Nederland van de 21ste eeuw?
In het tweede deel van het drieluik 'Joods leven in Nederland' gaan vier jonge Joodse Nederlanders met elkaar in gesprek over hun belevenis van de Joodse tradities, cultuur en religie. Zien zij zichzelf als religieus? Hoe ziet hun Joodse leven er uit in de dagelijkse praktijk? Is er wel ruimte in het Nederland van de 21ste eeuw om Joods te zijn? En hoe zien zij de toekomst van de Joodse gemeenschap in Nederland?

De discussie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en is via een livestream te volgen. Crescas, Joods Maatschappelijk Werk en Pakhuis de Zwijger maken het evenement mogelijk.

Meer informatie en hoe je digitaal kunt deelnemen aan Jong Joods en religie vind je op de website van Pakhuis de Zwijger.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.