Zoomlezing: Een reis door de Joodse geschiedenis van Curaçao

In de zeventiende eeuw leefden er meer Joden op Curaçao dan waar dan ook op het westelijk halfrond.

Gepubliceerd op: 4 februari 2021

Ron Gomes Casseres presenteert tijdens de Sephardic World Meeting van zondag 7 februari een overzicht van de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van het Caribische eiland Curaçao, de oudste nog bestaande Joodse gemeenschap in het werelddeel Amerika.

Aan de orde komen de geschiedenis van de Curaçaose Joodse gemeenschap en haar erfgoed en tradities. Ron zal ook plekken van Joods belang laten zien, evenals de beroemde archieven van de gemeenschap, die teruggaan tot de achttiende eeuw.

Ron Gomes Casseres stamt af van Sefardische Joden die in 1690 op Curaçao arriveerden. Hij werd geboren op het Nederlands-Caribische eiland, waar hij leiding geeft aan de historische gemeenschap Mikvé Israel-Emanuel.

Kijk voor praktische informatie om deze boeiende lezing te kunnen bijwonen op de Facebookpagina van de Nederlandse Kring voor Joodse genealogie.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.