Televisie: Dromen met Nani

Gepubliceerd op: 12 oktober 2023

In het nieuwe EO-programma Dromen met Nani sluit zangeres Nani Noam Vazana in vijf minuten de zondag af met een verhaal uit de Joodse wereld en een zelfgeschreven lied. De serie telt zes afleveringen, zes zondagen achter elkaar.

Nani (1982) is een Nederlands-Israëlische zangeres, muzikant en componist en woont in Amsterdam. Ze is een van de weinige singer-songwriters ter wereld die nog liedjes schrijft in het Ladino. Dat is de bijna verdwenen taal van haar voorouders: Sefardische Joden uit Noord-Afrika. Voor haar optredens reist ze de hele wereld over. Bijna twintig jaar geleden kwam ze naar Nederland om hier aan het conservatorium te studeren. Sindsdien is de hoofdstad haar thuishaven.

Op de drempel van dag en nacht
“Al een paar seizoenen maken wij korte late avondprogramma’s", zegt Alfred Edelstein, eindredacteur van de Joodse Programmering van de EO. "Dit keer is het beurt aan Nani, die ons met een kort verhaal en een door haar gecomponeerd liedje meeneemt in haar fantasiewereld. Nog even ontspannen met een glimlach op de drempel van dag en nacht.”

Lees meer op de website van de EO.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.