Sublet

Premiere van de film Sublet

Gepubliceerd op: 14 oktober 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

Tussen 25 en 31 oktober vindt SERET voor de zevende keer plaats: een festival dat geheel in het teken staat van Israëlische films en televisieprogramma’s. Volgende week vertellen we u meer over alle filmvertoningen die zullen plaatsvinden in Amsterdam, Amstelveen en Maastricht. Maar nu wijzen we u graag alvast op de openingsavond, waarbij u naast een borrel kunt genieten van de Nederlandse première van de film Sublet.

Michael, een homoseksuele Amerikaanse reisjournalist van middelbare leeftijd, bezoekt Tel Aviv om een stuk te schrijven voor The New York Times. Het is zijn eerste opdracht na een zwaar persoonlijk verlies. Wanneer hij arriveert bij zijn appartement komt hij erachter dat er sprake is van een dubbele reservering. Er verblijft al iemand: de charismatische Tomer, een jonge regisseur van new-wave horrorfilms. Ze besluiten het appartement te delen. Samen met Tomer ontdekt Michael de stad. Hij raakt verslingerd aan de energie, diversiteit, seksuele vrijheid en cultuur die Tel Aviv te bieden heeft. Daardoor leert Michael opnieuw waar het leven voor hem om draait.

Sublet is de nieuwste film van regisseur Eytan Fox, die eerder grote waardering oogstte met The Bubble, Yossi & Jagger en Walk on Water. De hoofdrollen worden vertolkt door de bekende acteurs John Benjamin Hickey en Niv Nissim. Met bijrollen van Lihi Kornowski, Miki Kam, Peter Spears en Tamir Ginsburg.

Type:
film
Wie:
Cinema Amstelveen
Waar:
Stadsplein 100, Amstelveen
Wanneer:
maandag 25 oktober 2021
Tijd:
19.30 uur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.