Harbour from the Holocaust

Gepubliceerd op: 29 oktober 2020

De website Harbor from the Holocaust geeft een gedetailleerd beeld van de bijzondere band die de Joodse vluchtelingen opbouwden met Sjanghai, de stad die hen liefdevol opnam tijdens de Japanse bezetting van China, die duurde van 1939 tot 1945, en de Chinese burgeroorlog die erop volgde.
De nieuwe inwoners kregen alle vrijheid om zich een plaats te verwerven en ontwikkelden zich tot kunstenaars, politici, schrijvers en andere maatschappelijk belangrijke personen, terwijl de Joodse cultuur en tradities die de vluchtelingen meebrachten ongehinderd konden bloeien.

Harbor from the Holocaust is ook een film van bijna een uur. Die is jammer genoeg niet online te bekijken, maar de screening van de film, op 3 september 2020, wél. Daarin krijg je fragmenten uit de film te zien met de verhalen en herinneringen van twee Sjanghai-Joden in discussie met regisseur Violet Feng.


The Ghosts of Shanghai vormt een mooie aanvulling op Harbor from the Holocaust.
Jewish Communities of China laat zien dat er al veel eerder Joden in China woonden.


PBS Learning Media maakte de website Harbor from the Holocaust speciaal voor gebruik op middelbare scholen, onder het motto Bring the World to Your Classroom.

An Accidental Haven - een historisch overzicht van Joden in Sjanghai.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.