Nieuwe redacteur nieuwsbrief

Gepubliceerd op: 16 maart 2023

Willemien Groot is de nieuwe redacteur voor de wekelijkse nieuwsbrief van Crescas. Daarmee treedt zij in de voetsporen van Raya Lichansky die twaalf jaar de nieuwsbrief verzorgde. Even voorstellen.

Willemien geeft schrijftrainingen aan wetenschappers aan universiteiten en kennisinstellingen. Zij leren wetenschappelijk jargon om te zetten in een artikel voor een breed publiek. Daarnaast is zij freelance journalist en schrijft onder meer over geschiedenis en archeologie.

Die voorliefde voor historie heeft zij al sinds de middelbare school. Dankzij een bevlogen geschiedenisleraar die vol passie zijn kennis wist over te dragen op een groep onwillige pubers. Zij is vooral geïnteresseerd in de Joodse geschiedenis van de prechristelijke jaartelling. Vooral de opgravingen in Israël volgt zij met grote belangstelling.

In het dagelijks leven houdt ze van koken en (historische) wandelingen. Op die wandelingen gaat altijd een écht fototoestel mee. Fotografie is een van haar vele hobby’s.

Voor nieuwsbrief van Crescas is zij altijd op zoek naar mooie verhalen en interessante bijeenkomsten, of gewoon een leuk nieuwtje dat meer aandacht verdient.

Zet het e-mailadres in je contactenlijst: [email protected]

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.