Famillement thuis: over immigranten in het Amsterdamse verleden

Het vervolg van het bekende tweejaarlijkse evenement, nu digitaal!

Gepubliceerd op: 28 oktober 2020

Het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis startte in 2018 met het Famillement, een groot opgezet genealogisch evenement waarvoor medewerking werd gezocht met een plaatselijk archief. Leeuwarden was de eerste stad waar bezoekers afkomstig uit het hele land zich lieten inspireren en informeren over stamboomonderzoek. Kijk zelf maar hoe dat eruit zag!
Op 27 juni 2020 zou het Famillement naar het Stadsarchief Amsterdam komen, tot corona roet in het eten gooide.
Om het evenement toch doorgang te kunnen laten vinden bedachten het Stadsarchief en het CBG samen Famillement Thuis, de digitale variant van dit grootste familie-historisch evenement van Nederland.
De eerste drie webinars van Famillement Thuis hebben plaatsgevonden op 23 juni, 25 juni en 30 juni. Van deze drie is de weblezing van Nanda Geuzebroek over vondelingen (25 juni) vastgelegd en online te zien.

Op donderdag 29 oktober om 15.00 uur gaat opnieuw een Famillement-video in première. Dit keer is het onderwerp immigranten in het Amsterdamse verleden.
Al begin zeventiende eeuw waren twee op de vijf inwoners afkomstig uit het buitenland. In de achttiende eeuw gold dat voor één op de vier. Anno 2020 heeft de meerderheid van de Amsterdammers een migratieachtergrond. Harmen Snel toont je bijzondere archiefstukken over al die Amsterdammers die overal vandaan kwamen en hier opnieuw hun plek vonden.
Het voordeel van live meekijken vs. terugkijken? Via een livechat zal Harmen tijdens de film reageren op jouw vragen en reacties.

Lees meer op Vervolg Famillement, vergeet niet tijdig in te loggen op het YouTube-kanaal van het Stadsarchief Amsterdam!


Het eerstvolgende live Famillement in Stadsarchief Amsterdam is uitgesteld tot juni 2021.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.