Concert: Klezmerband Shu'al

Gepubliceerd op: 16 november 2023

Dit jaar bestaat klezmerband Shu’al tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum geeft de band op zondag 19 november een spetterend concert in Teatro Munganga in Amsterdam.

Na succesvolle concerten in onder meer Zutphen en Sleeuwijk sluit Shu’al zijn jubileumjaar feestelijk af in Teatro Munganga. Shu’al schreef speciaal voor dit optreden een aantal nieuwe arrangementen van bekende liedjes. Daarnaast staat de band in een extra grote formatie op het podium.

Soundtrack van het menselijk leven
Shu’al speelt klezmer: muziek met nesjomme. Voor de bandleden is klezmer de mooiste muziek die bestaat. Het is de soundtrack van het menselijk leven: alle hoogte- en dieptepunten komen voorbij. Klezmer kan groots, wild en feestelijk zijn. Maar ook klein, lieflijk en melancholisch. Muziek vol contrasten, die geen moment verveelt.

In het vaste repertoire van Shu’al zitten alle grote klezmerklassiekers van de vorige eeuw. Met zijn bijzondere akoestische bezetting (zang, klarinet, viool, piano/accordeon, hoorn, djembé/percussie) en gevarieerde repertoire van klezmer en andere wereldmuziek, is dit ensemble enig in zijn soort.

Locatie: Teatro Munganga, Schinkelhavenstraat 27hs, 1075 VP Amsterdam
De entree is 16,00 euro. Kaarten kun je bestellen op de website van Teatro Munganga.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.