Nationale Chanoeka Broadcast

Gepubliceerd op: 8 december 2020

Verschillende Joodse gemeenten in Nederland doen binnenkort mee aan de Nationale Chanoeka Broadcast, een beleving van Chanoeka in tijden van corona. De presentatie is in handen van journalist en columnist Frits Barend. Mensen mogen zelf YouTube-filmpjes maken met hun persoonlijke boodschap. De ingezonden video’s worden meegenomen in de uitzending. Wie meedoet, kan een prijs winnen ter waarde van vierhonderd euro, aldus de organisatie. Verschillende mensen hebben al een filmpje opgestuurd. Alle deelnemers zijn vrij in het maken van hun video. Mensen kunnen zich aanmelden op de site Chanoeka2020.nl.

"Een paar weken geleden is een aantal mensen bij elkaar gekomen om te kijken hoe we Chanoeka als Joodse gemeenschap kunnen vieren", schrijft medeorganisator Y. Huisman aan Jonet.nl. "Er is toen een aantal initiatieven gekomen. We hebben als doel om de eenheid (in verscheidenheid) binnen het jodendom uit te drukken. Ons motto is licht te brengen in onze soms duistere (corona)wereld."

Lees meer over dit "licht in duistere coronawereld" op Jonet.nl.

Item in samenwerking met Jonet.
Logo samenwerking 'Jonet'

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.