Europese Dag van het Joods erfgoed

Gepubliceerd op: 7 september 2023

In het kader van de Europese Dag van het Joods Erfgoed, op 10 september. zijn in Nederland tal van evenementen te bezoeken. Ook zijn bijzondere gebouwen en sjoels gratis toegankelijk.

De Europese Dag van het Joods Erfgoed wordt ieder jaar georganiseerd in ruim dertig Europese landen. Het evenement heeft tot doel te laten zien hoe de Joodse cultuur en tradities verankerd zijn in de plaatselijke cultuur van ieder land.

In Nederland hebben onder meer Amsterdam, Coevorden, Groningen, Maastricht, Middelburg, Overveen, Roermond, Tilburg, Zwolle en Zuidlaren zich hierbij aangesloten.

In Middelburg kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Etty Hillesum Huis. In Groningen geven Irene Maessen (zang) en Eleonore Pameijer (fluit) een gratis concert in Synagoge Groningen. De gemeente Zuidlaren organiseert een Boekenmarkt met Joodse boeken. In de meeste steden is de synagoge open voor publiek.

De meeste evenementen vinden plaats op zondag 10 september. Er zijn ook evenementen op 9 en 11 september. Kijk voor het volledige programma op de website van B'nai-B'rith.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.