Hilarious Hebrew

The Fun and Fast Way to Learn the Language

Gepubliceerd op: 30 juni 2022

Hilarious Hebrew
The Fun and Fast Way to Learn the Language

Yael Breuer, Eyal Shavit

Bristol: Pitango Publishing, 2017
Aantal blz.: 192
ISBN: 9780993106002

Er zijn tal van manieren waarop je modern Hebreeuws kunt leren, online, in de schoolbanken én uit boeken. Een van de grappigste is Hilarious Hebrew: The Fun and Fast Way to Learn the Language, het geesteskind van de Israëlische ex-pats Yael Breuer en haar goede vriend Eyal Shavit. In 2014 bedachten ze een manier om mensen te helpen Ivriet-vocabulaire te leren in hun niet bepaald eenvoudige moedertaal zónder rijtjes te hoeven stampen. Ze gebruiken Engelse zinnen als geheugensteuntjes voor 235 Hebreeuwse woorden, en de uitspraak wordt ook meteen aangeleerd. In 2017 verscheen een herziene uitgave.
De illustraties werden gemaakt door Aubrey Smith, een niet-Joodse Brit die naar eigen zeggen al tekenend heel veel Hebreeuwse woorden in zich opnam.

Breuer en Shavit hebben het boek onlangs aangevuld met een set prachtig geïllustreerde 'flash cards' die het onthouden van de Hebreeuwse woorden nog gemakkelijker maken. Het enige waar je goed in moet zijn is Engels ... Kijk zelf maar: “Tina Turner does not hold a grudge” - de kans is klein dat je snel zal vergeten dat 'tina' het Hebreeuwse woord is voor grudge.

Leuk om te lezen ter verdere introductie: From nonsense, knowledge en Give a gift of language, beide artikelen uit de Jewish Independent.


Het boek is verkrijgbaar bij het Joods Museum. De flash cards, zo verzekerden de makers ons, zullen daar binnenkort aan worden toegevoegd.

Yael Breuer werd geboren in Rehovot, Israël, en woont momenteel in Brighton, VK. Ze doceert Modern Hebreeuws en schrijft daarnaast voor The Jewish Chronicle. Haar artikelen over de Britse cultuur en levensstijl verschenen in de Israëlische kranten Ha'aretz en Ma'ariv. Eyal Eyal Shavit is afkomstig uit kibboets Kfar Szold in Noord-Israël. Hij is muzikant en woont in Brighton, Engeland.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.