Het kind achter de ogen: theater online

vrijdag 7 augustus 20

Het culturele seizoen 20/21 is volop in voorbereiding. Dit jaar kunnen we niet zeggen 'zoals ieder jaar', want het coronavirus is nog lang niet uitgewoed. We moeten afwachten wat er in de theaters en concertzalen te zien zal zijn.
Daarom is de video-opname van de ontroerende theatermonoloog 'Het kind achter de ogen' in deze onzekere tijden een extra aanrader. De voorstelling werd sinds 2012 af en aan gespeeld, en voor het laatst in 2019.

'Het kind achter de ogen' werd in 1988 geschreven door de Israëlische Nava Semel (1954-2017). de schrijfster laat een moeder aan het woord over haar zoon met het syndroom van Down: wat betekent het om een kind met een afwijking op te voeden? De jongen gaat voor het eert naar de basisschool, zijn moeder vertelt openhartig, soms met humor, soms ook intens verdrietig, over haar angsten en onzekerheden aan de vooravond van deze grote stap in zijn ontwikkeling.

De voorstelling die je op onze website kunt bijwonen, werd in 2018 in Den Haag op video vastgelegd. Erga Netz speelt de moeder, de regie was in handen van de 'grande dame' van het Israëlische toneel Lia Koenig. De voertaal op toneel is Ivriet en er is Nederlandse ondertiteling.
Na afloop van de voorstelling was er een ontmoeting van internationale theatermakers uit Alaska, Turkije, Nederland en Israël, die dit stuk in hun eigen taal speelden. Dit panel stond onder leiding van Noam Semel, de echtgenoot van Nava Semel en tevens directeur van het Cameri Theater in Tel Aviv. De actrices in het panel speelden in hun eigen taal enkele scènes uit het stuk. Ook deze extra's zijn gefilmd en maken deel uit van de video.
Klik hier voor alle benodigde informatie om 'Het kind achter de ogen' online te zien.

De opbrengst van deze theatervoorstelling online wordt gedoneerd aan een goed doel.
Het project werd mede mogelijk gemaakt door Maror.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.