Sempre Susan

Herinneringen aan Susan Sontag

Gepubliceerd op: 27 augustus 2020

Sempre Susan
Herinneringen aan Susan SontagAmsterdam: AtlasContact, 2020
Aantal blz.: 160
ISBN: 9789025459666
Vertaald door: Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap
Oorsponkelijke titel: Sempre Susan: A Memoir of Susan Sontag

Sigrid Nunez omschrijft in de roman Sempre Susan haar kennismaking met de legendarische essayist en intellectueel Susan Sontag.
Deze stelde Nunez in 1976 voor aan haar zoon, de schrijver David Rieff, met wie Nunez een relatie kreeg. Algauw trok ze bij hem in, in de woning die Rieff en Sontag deelden. Sontag zei daarover tegen Nunez: "Wie zegt dat we moeten leven als alle anderen?"
Sontag zou Nunez, die mettertijd een succesvol schrijfster werd, diepgaand beïnvloeden. Ze stak de mensen om haar heen als vanzelf aan met haar vele culturele en intellectuele passies.
In deze indringende, intieme herinneringen, die ruim zes jaar na Sontags dood verschenen, benoemt Nunez haar dankbaarheid voor het feit dat ze al jong "iemand die zo'n verheven, niet-ironische kijk had op het beroep van schrijver" als voorbeeld heeft mogen hebben.

De Amerikaanse schrijfster Sigrid Nunez (1951) heeft acht romans op haar naam staan. Voor haar meest recente boek The Friend won ze in 2018 de National Book Award for Fiction. Sempre Susan verscheen in het Engels in 2011 en is nu dus in het Nederlands vertaald.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.