In gesprek met Bernie Sanders

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Gepubliceerd op: 28 september 2023

Politicus en activist Bernie Sanders, volgens velen de stem van links Amerika, geeft in De Balie te Amsterdam een lezing naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme. Daarna gaat Sanders in gesprek met Yasmin Ait Abderrahman (FNV Young & United) en Tim Hofman (BOOS).

Waarom accepteren we dat de drie rijkste individuen ter wereld evenveel vermogen hebben als de onderste helft van de samenleving? Dat miljardairs verkiezingen kunnen beïnvloeden? Dat fossiele bedrijven worden beloond voor hun vervuilende activiteiten? In de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen in november 2024, pleit Bernie Sanders voor radicale sociale en economische ingrepen en roept op tot een politieke revolutie.

Jongeren ondervinden als geen ander de gevolgen van een falend politiek systeem, maar zijn volgens Sanders de sleutel voor een hoopvolle toekomst.

Logischerwijs is er voor deze debatavond veel belangstelling. Daarom kun je die volgen via de livestream.
Datum: 9 oktober 2023, vanaf 20.00 uur.
Meer informatie staat op de website van debatcentrum De Balie.

Bernie Sanders' boek verschijnt op 7 oktober 2023 bij Bot Uitgevers.
Prijs: € 25,—.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.