Hoe je van je dochter moet houden

Een fenomenale roman over een gezin waarin uit naam van de liefde fouten worden gemaakt en dramatische misverstanden ontstaan

Gepubliceerd op: 28 april 2022

Hoe je van je dochter moet houden

Hila Blum

Amsterdam: De Bezige Bij, 2022
Aantal blz.: 272
ISBN: 9789403166711

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Hilde Pach
Oorsponkelijke titel: איך לאהוב את בתך

Een vrouw staat in een donkere straat, duizenden kilometers verwijderd van haar huis in Israël. Ze kijkt stiekem door de verlichte ramen van een woning in Groningen. De twee meisjes die ze in de woonkamer ziet, zijn de dochters van haar enige dochter, de kleinkinderen die ze nog nooit heeft ontmoet. Dan vertrekt ze weer naar Israël, zonder te hebben aangebeld.

Deze fenomenale roman draait om een gezin: moeder, dochter en vader. Een gezin waarin fouten worden gemaakt en misverstanden ontstaan, uit naam van de liefde, die uiteindelijk zullen leiden tot een onmetelijk psychologisch drama. Met precisie fileert Hila Blum de liefde van een moeder voor haar dochter en toont genadeloos de grenzen aan van het vermogen om het lot van je kinderen te bepalen.

Hila Blum (1969) werd geboren in Jeruzalem, maar groeide op op Hawaï en woonde in Parijs en New York. Ze heeft gewerkt als journalist en als redacteur bij een van de meest vooraanstaande Israëlische uitgeverijen. Haar debuutroman Het bezoek was een grote bestseller en werd wereldwijd zeer goed ontvangen. Hoe je van je dochter moet houden is haar tweede boek en is wederom een groot succes in Israël: het boek werd in januari 2022 bekroond met de Sapir prijs.
In 2014 was Blum op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds enkele weken Writer in Residence in Amsterdam.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.