Aanpassing

Een wonderbaarlijk proces

Gepubliceerd op: 23 december 2021

Het Joods Educatief Centrum Crescas is een bijzondere plek, waar we de nieuwsgierigheid prikkelen en de diversiteit binnen het jodendom koesteren. Ben jij op zoek naar Joodse kennis en wil je groeien en je ontwikkelen binnen je eigen jodendom? Neem eens een kijkje op onze website en zie wat Crescas jou te bieden heeft!

Aanpassing, een wonderbaarlijk proces
Bijna tweeduizend jaar geleden werd in Jeruzalem de Tweede Tempel verwoest, het centrum van het Joodse leven en de Joodse eredienst. Onze chachamiem (Joodse wijzen) braken zich het hoofd over de vraag hoe Joden zonder hun tempel een Joods leven zouden kunnen leiden.
Toch lukte dat, en zo ontdekken we keer op keer dat de Joodse traditie in staat is continuïteit en stabiliteit te bieden door zich aan te passen aan de omstandigheden.

Dat geldt ook voor Crescas - nog niet eens twee jaar geleden werden ook wij geconfronteerd met de coronapandemie en moesten we ons aanpassen aan de nieuwe situatie, die maakte dat onze fysieke activiteiten geen doorgang konden vinden. Dankzij de moderne technologie zijn we nu in staat digitaal toch met elkaar in contact te blijven en kan iedereen die dat wil bij ons blijven leren en zich een veelheid aan Joodse kennis eigen maken.

En nu zitten we opnieuw in een harde lockdown, en zijn we terug bij af. We hebben bewezen dat Crescas ondanks alle beperkingen in staat is te groeien en te bloeien, en daar gaan we ook in 2022 mee door!

Crescas is als non-profit organisatie afhankelijk van donaties van lezers en lerares zoals jij. Doneren is gemakkelijk en belastingvrij, en mede dankzij jouw bijdrage kan Crescas Joodse kennis blijven bieden in Nederland en daarbuiten.

Bedankt dat je bij Crescas betrokken bent, en bedankt voor je steun!

Diklah Zohar, directeur

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.