Clowns

Een macabere choreografie over moord en verlangen

Gepubliceerd op: donderdag 17 december 20, 18:00

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De Brits-Israëlische Hofesh Shechter (Jeruzalem, 1975) is één van Engelands meest geprezen artiesten. In 2008 richtte hij zijn internationaal toerende Hofesh Shechter Company op.
Shechter volgde zijn opleiding aan de Jerusalem Academy for Dance and Music, waarna hij tot de Batsheva Dance Company in Tel Aviv toetrad. Daar werkte hij met artistiek directeur Ohad Naharin.

Zijn beroemde choreografieën, zoals Fragments, Uprising, In your Rooms, Political Mothers en Barbarians, worden uitgevoerd door bekende gezelschappen uit de hele wereld. In 2016 maakte Shechter speciaal voor het Nederlands Danstheater de dansfilm Clowns. Deze macabere komedie gaat over moord en verlangen. Terwijl de dansers gedurfde, opwindende en tribale bewegingen maken, zorgt de choreografie van de camera voor theatrale ensembleshots en close-upsequenties. Hierdoor wordt de kijker direct in het verhaal gezogen.

Via de website van Sismo Stories & Performances kunt u de dansfilm Clowns tot en met 23 december online bekijken. Sismo brengt ook andere dans- en theatervoorstellingen op je scherm, waaronder Letters van Nadia en Tim, It's True, It's True, It’s True van het Breach Theatre en Midnight Your Time van Donmar Warehouse.

Om de dansfilm te kunnen bekijken betaal je €3,95.

Type:
dans
Wie:
Sismo Stories & Performances
Waar:
online
Wanneer:
donderdag 17 december 2020 - donderdag 24 december 2020
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.