ArtBeat

Een ontdekkingsreis door de hedendaagse Israëlische beeldende kunst

Gepubliceerd op: 4 februari 2021

Kunst & Israël logo

Crescas heeft per november 2020 de agenda-functie van KUNSTENISRAËL overgenomen. Daarmee bieden we een podium aan de Israëlische kunst die in Nederlandse theaters en musea en bij andere organisaties voor kunst en cultuur te zien is. Israëlische kunst behoort tot de wereldtop en verdient een prominente plek in de Nederlandse kunstwereld, in alle genres, van dans tot muziek en van literatuur tot de beeldende kunsten.

De website ArtBeat is hét verzamelplatform voor beeldende kunst uit Israël. Je kunt er schilderijen, beelden, foto’s, etsen en tekeningen kopen, direct bij de Israëlische kunstenaars zelf. Een kleine greep: het werk van kunstschilder, musicus en ontwerper Ish Gordon (1951), de impressionistische kunst van Noa Arbel en de fascinerende foto’s van Nino Herman.

Daarnaast kun je via het kopje ‘artist sites’ meer te weten komen over (het werk van) een grote variëteit aan Israëlische beeldend kunstenaars en je door hun werk laten inspireren. Je vindt hier onder andere informatie over Varda Yatom (1946), die naam maakte met haar innovatieve beelden van keramiek, Malka Inbal met haar experimentele fotokunst, het intrigerende werk op de grens van beeldhouwkunst, schilderen en tekenen van Avital Cnaani, Tzipi Birans beelden van glas, steen en hars en tientallen andere kunstenaars.

En voor wanneer je weer kunt reizen biedt de site een uitgebreid overzicht van tentoonstellingen, galerieën en musea in Israël.
Een website om nu al op rond te struinen, maar dus ook om in de gaten te houden voor de toekomst!

Type:
tentoonstelling
Wie:
ArtBeat
Waar:
Online
Wanneer:
zondag 31 januari 2021
Tijd:
Dagelijks

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.