An Observant Wife

A Novel

Gepubliceerd op: 8 oktober 2022

An Observant Wife
A Novel

Naomi Ragen

New York: St. Martin’s Press, 2021
Aantal blz.: 352
ISBN: 9781250853578

Ook als e-book verkrijgbaar

An Observant Wife is het vervolg op An Unorthodox Match, over de relatie tussen de jonge succesvolle Lea en weduwnaar Yaakov. 

Na hun choepa, een dag vol simches waarin ze werden omringd door vrienden en familie, duurt het niet lang tot de jonggehuwden te maken krijgen met de realiteit van hun nieuwe leven. Yaakov verlaat zijn geliefde jesjiva en neemt een baan aan in de stad en Lea wordt geconfronteerd met de vele beperkingen die door religieuze wetten worden opgelegd en zelfs de meest intieme momenten van hun huwelijksleven bepalen. Bovendien wordt Lea door sommige leden van de Joodse gemeenschap gezien als een gevaarlijke indringer. Haar oprechtheid wordt in twijfel getrokken en er worden roddels verspreid waarin wordt beweerd dat ze de Joodse leefregels niet naleeft.
Yaakov en Lea doen er alles aan om een evenwicht te vinden tussen waar ze als jonge mensen behoefte aan hebben en de verplichtingen die het Joodse huwelijk hun oplegt, maar als bekend wordt dat Yaakovs dochter Shaindele een relatie is begonnen met een jongen van haar eigen keus, dus zonder tussenkomst van een huwelijksmakelaar, dreigt de situatie uit de hand te lopen. Lea heeft vanuit haar eigen vrije verleden begrip voor haar stiefdochter, maar dat wordt door de gemeenschap niet gedoogd.

Naomi Ragen durft het aan met een kritische blik naar de ultraorthodoxe opvattingen te kijken zonder ze met de grond gelijk te maken.

Naomi Ragen (1949) is een Amerikaans-Israëlische modern-orthodox-Joodse auteur en toneelschrijfster. Ragen woont in Jeruzalem en schrijft in het Engels. Een terugkerend thema in haar fictie werk is het onrecht tegen vrouwen in de ultraorthodoxe gemeenschap.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.