Onroerend goed

Gepubliceerd op: 16 december 2021

Onroerend goed

Deborah Levy

Amsterdam: Uitgeverij De Geus, 2021
Aantal blz.: 288
ISBN: 9789044544503

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Astrid Huisman, Roos van de Wardt
Oorsponkelijke titel: Real Estate

Deborah is bijna zestig en haar tweede dochter gaat het huis verlaten. Binnenkort is ze alleen in haar bouwvallige huurflatje in Noord-Londen, waar ze zich uit voorzorg maar over een bananenplant ontfermt. Haar hele leven al fantaseert ze over een mooi huis met een fontein of een granaatappelboom. Terwijl haar leeftijdgenoten inmiddels villa’s en zelfs tweede huizen bezitten, schaaft Deborah aan haar droomhuis in haar imaginaire portfolio met onroerend goed. Wat kan daar eigenlijk aan tastbaars in?

Deborah Levy (1959) schrijft proza, toneel en poëzie. Ze won talloze prijzen en werd drie keer genomineerd voor de Booker Prize. Bij uitgeverij De Geus verschenen eerder van haar hand de romans Warme melk en De man die alles zag. Onroerend goed is het derde en laatste deel in haar autobiografische trilogie, na Dingen die ik niet wil weten en De prijs van het bestaan.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.