Hannahs vlucht

Gepubliceerd op: 25 maart 2021

Hannahs vlucht

Jan Eliasberg

Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020
Aantal blz.: 352
ISBN: 9789026353628

Ook als e-book verkrijgbaar
Vertaald door: Hannah's War
Oorsponkelijke titel: Marja Borg

Hannahs vlucht speelt zich af in Berlijn in 1938. Hannah Weiss staat op het punt een baanbrekende wetenschappelijke ontdekking te doen. Als het haar lukt een atoom te splijten, kan de kracht die hierbij vrijkomt complete steden van energie voorzien, of ze juist verwoesten. Maar als Joodse vrouw wordt ze gediscrimineerd en gedwongen in de kelder van het instituut te werken, en uiteindelijk gaan anderen er met haar ontdekking vandoor. Ondertussen krijgen de nazi’s steeds meer macht in Duitsland, en de dreiging wordt almaar groter. Hannah slaat noodgedwongen op de vlucht.

New Mexico, VS, 1945. Majoor Jack Delaney is net teruggekeerd uit het bevrijde Parijs en heeft een nieuwe missie: een spion ontmaskeren. In een geheim laboratorium wordt gewerkt aan de atoombom. Iemand lekt informatie naar de nazi’s. Jacks hoofdverdachte is Hannah Weiss, een van de wetenschappers die meewerken aan de bom. Alles wijst in haar richting, maar Jack ontdekt dat hij en Hannah meer gemeen hebben dan hij van tevoren had voorzien.

Jan Pringle Eliasberg (New York, 1954) heeft een indrukwekkende staat van dienst als schrijver en regisseur. Zo regisseerde ze voor de tv afleveringen van Parenthood, ncis en vele andere series, en de film Past Midnight. Hannahs vlucht heeft dan ook filmische kwaliteiten.

Nieuwsbrief

Volg ons en blijf op de hoogte! Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en wij zorgen dat je niks mist.

Bekijk nieuws overzicht

Doneren

Crescas kan niet zonder jouw steun. Met elke donatie, hoe klein ook, steun je onze activiteiten en zorg je dat wij nog meer voor Joods Nederland kunnen betekenen.